Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αγώνας για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. - Δ.Ε.Υ.Α. για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων του νερού που μεθοδεύονται σε όλη πλέον την Ευρώπη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
25.06.13
Ο αγώνας εργαζομένων και πολιτών στις χώρες της Ε.Ε. για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού συνεχίζεται καταγράφοντας μία σημαντική επιτυχία.
Ο επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσυρθεί το πόσιμο νερό από τον κατάλογο των προς ιδιωτικοποίηση αγαθών.
Η αλλαγή της θέσης του Επιτρόπου δεν ήταν τυχαία.
Η πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών συνδικάτων κατά της ιδιωτικοποίησης και υπέρ της αναγνώρισης του πόσιμου νερού ως ανθρώπινου δικαιώματος συγκέντρωσε 1,4 εκ. υπογραφές σε όλη την Ευρώπη ξεπερνώντας το όριο του 1 εκατομμυρίου που όριζαν οι κανόνες που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η πρόταση του κ. Μπαρνιέ πρέπει να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να γίνει οδηγία για όλες τις χώρες της Ε.Ε.
Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στόχος των ευρωπαϊκών συνδικάτων είναι ο αριθμός των υπογραφών να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.
Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας για την συγκέντρωση υπογραφών δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. Μέσω της ιστοσελίδας παρακολουθούν την προσπάθεια μας εκφράζοντας με mail την ικανοποίηση τους για τον τρόπο που χειριζόμαστε το θέμα.
Τις επόμενες ημέρες πρέπει να ολοκληρωθεί η προσπάθεια από τα σωματεία και να σταλούν οι καταστάσεις άμεσα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου